Hizmetler

HAYALLERİNİZİ İNŞA ETMEK BİZİM ÖNCELİĞİMİZDİR

Anahtar Teslim İnşaat

Anahtar Teslim Nedir?

İş yeri veya konut satın alırken ya da kiralarken yapı ile ilgili tüm işlemlerin tamamlanarak yapının eksiksiz bir şekilde alıcıya teslim edilmesine anahtar teslim denir. Anahtar teslim proje sözleşmelerinde genellikle 3 ana birleşen vardır ve bunlar şu şekilde sıralanabilir:

Tasarım:

Yüklenici, mal sahibinin bağımsız olarak mimar, mühendis ve usta gibi meslek mensuplarını işe alma ihtiyacını ortadan kaldıran ev veya tesis tasarımını hazırlamaktan sorumludur.

Tedarik:

Proje sahibi veya işverenin inşaat malzemelerini bulması ve satın alması yerine, yüklenici bunu kendi tedarikçi ortakları veya müstakil kişiler aracılığıyla gerçekleştirir. Anahtar teslimi ev sözleşmesinin türüne bağlı olarak gelecekteki mal sahibi, tedarikçileri ve malzemeleri belirleyebilir.

İnşaat:

Yüklenici işin başlangıcından bitimine kadar inşaat projesinin her yönünü ele alır. Bu şekilde mal sahibinin alt yüklenicileri aramak veya onları işe almak için zaman harcaması veya inşaatın kendisinde yer alması gerekmez. Bina tamamlandığında anahtarlar teslim edilir ve yeni sahibi binayı ya da tesisi kullanmaya başlayabilir.

Anahtar Teslim Konut Avantajları:

Konut alımları sırasında alıcılar için farklı seçenekler söz konusudur. Topraktan ya da maketten ev satın almak mümkün olurken, bu yolla yapılan satın alımlar bazı dezavantajları da beraberinde getirebilir. Bu tür satışlarda projenin bitişi için belirli bir süre öngörülür ve alıcılara bu doğrultuda bir teslim tarihi verilir.

Projenin zamanında bitirilememesi ya da beklenen niteliklerde olmaması gibi durumlar, özelikle bu iki seçenek için sıkça karşılaşılan sorunlardır. Bu sorunlar genelinde, pek çok kişi ciddi mağduriyetlerle karşı karşıya kalabilmektedir. Diğer yandan, anahtar teslim konut alımları, her yönüyle tamamlanmış bir konutu ifade ettiğinden hem güvenli, hem de beklentilere yönelik bir satın alıma olanak tanır.

Anahtar teslim projelerden yapılan alımlar en güvenilir konut alım seçeneğidir. Güvenilir olmasının temeli, ödeme ve teslim tarihinin aynı olmasından kaynaklanır. Bu doğrultuda, bu projelerin sunduğu en önemli avantaj, satın alınan konuta dair bir gecikme yaşanmadan, hemen taşınmanın mümkün olmasıdır.

Yanı sıra, diğer seçeneklerde konut bitene kadar devam eden kira ödeme durumu, anahtar teslim konutlarda yaşanmadığından, bu açıdan da alıcılara yüklenen ek kira maliyeti de ortadan kalkar. Ayrıca, bu seçenek dahilinde, kişiler konutu tüm detaylarıyla görebilme olanağına sahip olduklarından, beklentilerini karşılayacak en uygun seçeneğe ulaşma imkanına sahip olurlar.

Anahtar Teslim İnşaat Projelerinde Yüklenici Tarafından Yapılacak İşlemler:

Anahtar teslim inşaat projelerinde yüklenici tarafından yapılması gereken işlemler iki ana başlık altında ele alınabilir. Bunlar kaba inşaat ve ince inşaattır.

Kaba İnşaat:

Yapının konumlandırılacağı alan üzerinde kazı yapılması ve mekanik sabitleştirilmiş temini gibi işlemlerle başlar. Grobeton serilmesi, demir veya benzeri malzemelerin döşenmesi, beton atılması, vb. temel işlemlerini kapsamaktadır. Ayrıca kalıp yapılması, asansör veya gerekliyse vinç sistemlerinin temin edilmesi, kalıp direklerinin hazırlanması ve tüm bu işlemler için şantiye şefi ve proje yöneticisinin görevlendirilmesi de kaba inşaatta önemli noktalardır. Temel içerisinde yer alan atık su çıkışı, temiz su giriş, elektrik bağlantıları girişi, boş PVC borularının yerleştirilmesi gibi tüm detaylı çalışmalar da özenle gerçekleştirilmektedir. Kaba inşaat tamamlandıktan sonra yapıdaki tüm detayların hayata geçirilmesi için ince inşaat uygulamalarına geçilir.

İnce İnşaat:

Anahtar teslim inşaat projelerinde ince inşaat ile ilgili tüm detaylar yüklenici firmaya aittir. İnşaatta elektrik prizleri, kombi çıkışı, telefon prizi, TV anteni, akılı elektrik sayacı, şap altı ısı yalıtımı, asma tavan, giriş spotu gibi ince işlerin yanı sıra tercihe bağlı olarak farklı detaylar da belirlenebilir. Tüm ince inşaat işlerinde müşterinin istek ve önerileri temel alınır. Genel hatlarıyla banyo aksesuarlarının temini, isteğe göre banyo küveti veya duşa kabin yerleştirilmesi, banyoda masif tezgâh dolabı, banyo havlu-pan radyatör yerleştirilmesi, vb. işlemler gerçekleştirilir. Diğer odalarda da müşterilerin istek ve önerileri dikkate alınır ve ince inşaat sonunda yapı kullanıma hazır hale getirilir.